duminică, 21 martie 2010

nu-l asteptam pe mesia, asteptam sa vina pizza


Imi vine greu sa cred ca dupa 2000 de ani, glumita cu Jesus inca tine. Trist e ca majoritatea oamenilor isi atarna cruci, icoane la gat, prin casa, de oglinda de la masina sau toarna cruci cand trec pe langa o biserica nu pentru ca ar fi strabatuti de cine stie ce traire religioasa, dar pentru ca "asa se face" sau "aduce noroc".

Sa faci ce zice popa, nu ce face popa. Sa crezi si sa nu cercetezi. Pula mea, cat de prost sa fi?

Ma gandesc ca inca e o mare smecherie sa fi preot. Dar nu la fel ca pe vremuri. Probabil atunci tata popa nu avea vila si A6, dar era cel mai influent om din sat. Pe langa faptu ca stia tot ce misca, pentru ca probabil prezenta la biserica era covarsitoare in randul babelor, dar nu numai, mai dadea si sfaturi. El isi baga nasu' peste tot, manca coliva si bea vinu' de impartasanie, babele plecau inapoi acasa mantuite, toate bune si frumoase, toata lumea fericita.

Peste tot auzim de popi alcoolisti, mai nou si gay, etc etc. Dar sa nu-i judecam. Pe popa si daca-l vezi cazut in sant sa-l ridici si sa-i pupi mana pentru ca el, spre deosebire de noi, are har divin. Nigga please.

Fara tigari, fara substante, fara alcool, fara sa injuri, fara sa te enervezi, sa il iubesti pe puradelu care cerseste in troleu ca pe tine insuti, sa zambesti, sa iti futi la cap toate cunostintele in legatura cu cel mai cool amic al tau, Jesus. Cheama-i si pe ei! Trebuie sa le spui si lor ca pe aici suntem doar in trecere si daca se poarta exemplar, poate, poate ajung si ei in vacanta pe lumea ailalta, in gradina aia minunata cu ingerasi si pasarele, dans si voie buna. Ca sa nu ia lifu' in jos, unde o sa fie torturati fara numar, pe timp nelimitat. Ce pula mea, ma?!?

Alt lucru enervant e ca ei, crestinii practicanti, se gandesc la un agnostic sau la un ateu neaparat ca la o persoana imorala, omu negru care scuipa pe jos, fute fara prezervativ si mananca fructe nespalate. Pentru ca marea majoritate sunt atat de prosti si de limitati incat daca ei pot fi constransi doar prin frica, cred ca toti suntem la fel.

Un lucru de care sunt mandru e ca m-am impacat cu ideea ca dupa ce mor putrezesc dreacu intr-o groapa, deci o sa-mi traiesc viata cum vreau, fara frica de nimeni.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Salut, ma numesc Daniel si ti-am citit chestia aia de pe blog... aia cu "nu-l asteptam pe mesia, asteptam sa vina pizza" si vreau sa te intreb : cum indraznesti... sa fii asa de bland cu cacanarii astia de "crestini" ? exista prin Egipt zeci de replici a bibliei tot un mantuitor, tot 12 apostoli si aia faceau minuni si Isus-ul lor a murit si a reinviat si tot asa... eu zic ca l-am putea scoate pe Isus ca suntem acum in stare sa ne conducem si singuri...ma rog...
ma bucur ca exista persoane care si-au dat seama de o minciuna mare si iti doresc tot binele,