miercuri, 24 martie 2010

si ca tot m-am apucat sa zic de muzica...

... azi va spun de ce nu imi place Tudor Chirila. Sa o luam pe rand. Pentru ca l-am vazut live si e bun ca entertainer, dar in afara de asta nu prea mai are calitati evidente. Meh, prinde la virgine. Posteaza verzi si uscate pe faimosu' lui blog de care e atat de mandru si probabil nu isi da seama ca nici ideile lui, nici pozele lui, nici posturile lui nu sunt atat de stralucite pe cat i-ar placea sa creada si lumea intra si comenteaza acolo doar ca sa se bage in seama cu el. Pentru ca se crede rockstar sau ceva, si nu e singuru.

Mi-a placut Vama Veche. Cantece cu care am crescut. Dar si-a bagat pula si a trecut mai departe, impins de setea de bani si de faima. Bine ar fi fost sa se tina de muzica, dar nu. Lui ii arde de tot felu de "proiecte". Se crede lider de generatie sau ceva. Mai tineti minte scrisoara catre liceeni? Ma sfatuia prietenos sa citesc tot ce imi cade in mana. Si imi zicea ca e timp si pentru iarba, e timp si pentru tequila. Funny, coming from him. Dar nu se opreste aici. Ipocrizia atinge cote maxime cand spune ca banii tre-sa fie mijloc, nu scop.

De pe blogul lui citire:

Ceva pentru tinerii care vor sa faca o trupa. Daca as fi extrem de furios v-as spune sa aveti grija atunci cand va apucati de muzica. Sa semnati contracte intre voi si sa aveti grija sa va inscrieti compozitiile exact asa cum au fost facute si poate v-as mai spune sa va delimitati clar obligatiile si drepturile in cadrul trupei, ca sa nu aveti surprize mai tarziu si poate v-as sugera sa semnati un acord de interpretare, in caz ca va despartiti.

Daca v-as spune asta as fi insa cel mai mare IDIOT. Si atunci va spun asa: daca faceti o trupa fiti fericiti pentru fiecare moment, pentru fiecare clipa de reusita. Bucurati-va si plutiti dupa primul vostru concert, faceti muzica pe care o simtiti si incredeti-va unii in altii si jurati-va dragoste pana la moarte. Impartiti totul ca fratii si nu lasati pe nimeni sa stea intre voi si muzica voastra. Nimic sa nu abata cursul pasiunii voastre, transformati fiecare nota in prietenie. S-ar putea sa dureze pana la moarte sau doar zece ani. Dar daca nu incepeti din iubire atunci n-o sa scrieti niciodata Nu am chef azi sau Epilog.

Genial sfarsitu'. Prietene, tu chiar te iei in serios. In caz ca nu stiati, cu procesu' ala si-a luat o muie urata. Pretinde ca el scria mare parte din versuri si ca a compus multe din piese, dar la uniunea compozitorilor sunt trecute negru pe alb "muzica si text: Vama Veche". Deci nu mai poate sa cante in concert cantecele vechi. Asta o sa il cam ingroape...

Si sper sa ma insel, dar nici el n-o sa mai scrie vreodata un nu am chef azi sau epilog.


2 comentarii:

Erca spunea...

"Si sper sa ma insel, dar nici el n-o sa mai scrie vreodata un nu am chef azi sau epilog."
mi-a placut asta.

Anonim spunea...

mai sa stii ca intr-un fel ai dreptate.dar intr-un fel nu.lumea s-a schimbat.vama veche(plaja)s-a schimbat.nu mai e ce a fost...plaja e plina de oameni dubiosi,manelisti,si toate specimenele negative..intr-un fel..trupa vama veche se lega de plaja.cu ajutorul ei..au compus melodiile.acum..despre ce vrei sa scrie?cat de mult il doare ca vede manelisti pe plaja?el a fost cu capra aceea care i-am uitat numele.ma rog stii tu.eh respectiva l-a schimbat,l-a spalat,l-a tuns,l-a imbracat.si acum arata si el a om.dar ma rog cum era inainte facea parte din farmecu lui...totusi..incearca tu sa tii pasu.incearca tu sa faci in continuu acelasi tip de melodii..incearca tu sa iti pastrezi farmecu.nu o lua in lume de rau.dar e greu sa fii un artist bun in Romania.sa fii apreciat.Puya..ca puya.a reusit.a iesit din inchisoare si a fost schmecher si baiat cu cap si a facut pasu si a reusit sa fie un artist apreciat.oricum felicitari pentru blog!imi place!